Μήνυμα Κοινοτικό Συμβούλιο Διαφημίσεις Ανακοινώσεις Επικοινωνία
 
 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητας  θέτοντας ως κοινό στόχο την προώθηση του πολιτισμού διοργανώνουν μια σειρά από  εκδηλώσεις. Με διοργανωτή ή υποστηρικτή το Κοινοτικό Συμβούλιο πραγματοποιούνται οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Φεστιβάλ Παιδιού: Πραγματοποιείται την 1η βδομάδα του Ιούνη με διοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο.
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση: Διοργανώνεται από το Κέντρο Νεότητας με την υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Διοργανώνονται από το Κέντρο Νεότητας με την υποστήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου  και διαρκούν τρεις μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Κοινοτικό Συμβούλιο, εκτός από τις προαναφερόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργανώνει δυο φορές το χρόνο αιμοδοσία.
Οι υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητας. Μερικές από αυτές είναι:
Ετήσιο Φεστιβάλ  «Πίτας του Μελιού» με διοργανωτή το Κέντρο Νεότητας.
Εθνικές Επετείους με διοργανωτή τον Εθνικό Σύλλογο.
Εργατική Πρωτομαγιά  με διοργανωτή τις Λαϊκές Οργανώσεις.

Κέντρο Νεότητας

Το Κέντρο Νεότητας Ποταμιού ιδρύθηκε το 1990 και επιδιώκει  να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του Ποταμιού, προσφέροντας σε διάφορους τομείς, αλλά και να φέρει πιο κοντά στο Ποτάμι τους αποδήμους. Διοργανώνει εκδρομές αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις, όπως καρναβαλίστικα πάρτι, πασχαλινά παιχνίδια, προβολές ταινιών και φεστιβάλ.

Μερικοί από τους σκοπούς  του Κέντρου Νεότητας που αναφέρονται στο Καταστατικό του και παρουσιάζονται αποσπασματικά πιο κάτω είναι:

 • η πρόοδος και η ευημερία όλων των νέων της κοινότητας
 • η δημιουργική απασχόληση και υγιή ψυχαγωγία των νέων κατά τον ελεύθερο τους χρόνο
 • ανάληψη κοινών δραστηριοτήτων με άλλα Κέντρα Νεότητας σε επαρχιακό και παγκύπριο επίπεδο.
 • η προαγωγή, ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού που επιδιώκεται με τη δημιουργία διαφόρων αθλητικών ομάδων και τη συμμετοχή στα διάφορα πρωταθλήματα. 
 • η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και προστασίας της κοινότητας και του τόπου γενικότερα Περισσότερα: www.knpotami.net

Εθνικός Σύλλογος

Ο Εθνικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1976 με όραμα την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, τη διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού, καθώς και την ανάπτυξη των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών.

Στόχος του Συλλόγου η οργάνωση ομιλιών και διαλέξεων για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, όπως τα ναρκωτικά και την ανάπτυξη οδικής συνείδησης. Επιπρόσθετα, οργανώνει εκδηλώσεις για τους νέους, καθώς και επετειακές εκδηλώσεις. Πρέπει να αναφερθεί πως ο Εθνικός Σύλλογος συνεργάζεται με άλλα Οργανωμένα Σύνολα και συγκεκριμένα με το «Μορφωτικό Σύλλογο Αστρομερίτη» και «Αναγέννηση Νικηταρίου».

Η διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου απαρτίζεται από τους:

 • Μιχαήλ Μιχαήλ (πρόεδρος)
 • Νεόφυτο Χρυσοστόμου (γραμματέας)
 • Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη (ταμίας)
 • Γιώργο Χριστοφόρου (μέλος)
 • Κυριάκο Σολωμού (μέλος)
 • Λευτέρη Σολωμού (μέλος)
 • Κατερίνα Σολωμού (μέλος)

Λαϊκές Οργανώσεις «Ποτάμι»

Οι Λαϊκές Οργανώσεις «Ποτάμι» δραστηριοποιούνται από το 2005 και έχουν θέσει ως πρωταρχικό μέλημα την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν τους νέους μακριά από τα ναρκωτικά.

Διοργανώνουν Φεστιβάλ για τους νέους, καλλιτεχνικές βραδιές αλλά και ομιλίες για ναρκωτικά, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται με τις Λαϊκές Οργανώσεις τόσο του Ακακίου όσο και του Νικηταρίου, καθώς και με την «Ομόνοια Περιστερώνας» και «ΠΕΟ Λευκωσίας».

Την Διοικούσα Επιτροπή των Λαϊκών Οργανώσεων απαρτίζουν οι:

 • Χριστάκης Ευτυχίου (πρόεδρος)
 • Λάζαρος Αριστείδου (μέλος)
 • Ανδρέας Αλλαγιώτης (ταμίας)
 • Άδωνης Άδωνη (μέλος)
 • Χριστάκης Σολωμού (μέλος)

Σύνδεσμος Φιλανθρωπίας Γυναικών Πεδινής Ι. Μ. Μόρφου

Ο Σύνδεσμος Φιλανθρωπίας Γυναικών Πεδινής Ι. Μ. Μόρφου ιδρύθηκε το 2000.

Στόχος του Συνδέσμου η φιλανθρωπία, η ηθική ή και υλική στήριξη προς τους συνανθρώπους μας. Το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου στηρίζεται μέσα από εκδηλώσεις που οργανώνει ή εισφορές φίλων του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, διοργανώνει εκδρομές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, φιλανθρωπικά τσάγια, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παζαράκια στα πανηγύρια των κοινοτήτων.

Πρέπει να αναφερθεί πως στο Σύνδεσμο μετέχουν όλες οι κοινότητες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου.  Το ορεινό τμήμα της Μόρφου εδρεύει στην Ευρύχου, ενώ το πεδινό τμήμα στην Περιστερώνα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εκλέγεται ανά διετία και κάθε κοινότητα αντιπροσωπεύεται από ένα έως δυο άτομα. Την κοινότητα μας αντιπροσωπεύει η Σοφία Ιωαννίδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο του Συνδέσμου στηρίζεται από τον Πανεριώτατο Μητροπολίτη Μόρφου και τους συνεργάτες του, αλλά και πως ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με το Γραφείο ευημερίας της κυβέρνησης, με όλα τα οργανωμένα σύνολα των κοινοτήτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου.

Πηγές:
Κοινοτικό Συμβούλιο
www.knpotami.net

 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΟΤΑΜΙ

Αγίου Γεωργίου 61
2780 Ποτάμι
Τηλέφωνο Γραφείου Κ.Σ.: 22852448
Τηλέφωνο κοινοτάρχη: 99651914
ΦΑΞ: 22852031
E-mail: k.s.potami@
cytanet.com.cy
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.